Deze pagina is bedoeld voor wie onze wandelingen wil volgen, maar niet zelf op reis wil of kan en ook niet goed weet hoe het dan wel kan.

 Je hebt wel een groot scherm nodig van een desktop-PC om zowel onze tekst te kunnen lezen als de route met straatzicht te beleven. Daarvoor moet je het scherm in twee helften verdelen: links de straatzichtroute, rechts onze beschrijving.

Voor wie weinig computerervaring heeft vertellen we hoe je hieronder hoe je voor elke route met die twee schermhelften kan werken.
We nemen de route DOORNIK als voorbeeld.

Eerst ga je het scherm verkleinen waar je in aan het lezen bent, met het icoontje rechts boven in de grijze balk.

Dan maak je een tweede scherm bij. Daarvoor klik je in diezelfde grijze balk op de + om een nieuw tabblad te maken.

Daarna klik je met de rechter muisknop op het gekleurde Google-icoontje. Er verschijnt een menu waarvan je de tweede optie kiest: Openen in nieuw venster.

 Zo krijg je alvast twee schermen boven mekaar. Je kan die naast mekaar en op de juiste hoogte schuiven door aan de bovenste grijze balk te slepen (linker muisknop ingedrukt houden): de ene naar links, de andere naar rechts. Zijn de schermen te breed of te smal? Dan zet je de muispunt op de rand van een scherm. Dat wordt dan een pijltje in twee richtingen waarmee je de breedte kan bijregelen (indrukken- vasthouden-slepen). 

Het linker scherm ga je nu gebruiken om digitaal te wandelen. 
Om te beginnen klik je daar rechts boven op de 9 puntjes van de apps en daarna op Maps. Misschien staat het icoon al op je startscherm en anders kan je nog altijd Google Maps intypen op de zoekbalk.

Er verschijnt een kaart met veel informatie en opties. Wat je vooral nodig hebt is bovenaan links: ‘Zoeken in Google Maps’. Daar vul je in Doornik Stationsplein waarna het vergrootglas je meteen daarheen katapulteert. De rode punt toont waar je beland bent. Wil je zoveel mogelijk van de plattegrond in beeld, dan kan je het zijvenster samenvouwen. Je kan daarvoor ook de zoekopdracht wissen door op de X te klikken. Dan verdwijnt de foto van  het station en tegelijk de rode punt.

Je kan best de satelietlaag kiezen (links onder), dan bekijk je de stad als vanuit een drone.

 Je kan nu eindeloos uitzoomen (tot je de hele wereldbol ziet). Dat doe je door te klikken op de -, rechts onder in beeld. Inzoomen is beperkter. Dat kan tot zover tot … je op de begane grond lijkt te staan. In- en uitzoomen kan ook – en met meer tussenstappen – door aan het muiswieltje te draaien.
Met het kompas kan je de kaart in de vier windrichtingen draaien, wat handig kan zijn als je wandelrichting bv. naar het zuiden is. 

Nu het gele mannetje nog proberen. Je grijpt dat vast met de muis, sleept het naar de kaart tot boven ‘Place Crombez’ en laat het daar los. Je krijgt nu het reële stadszicht in beeld. Je kan dat mannetje overal loslaten, maar je zal gauw ontdekken dat het altijd trekt naar de dichtstbij gelegen blauwe lijn.

Je kan nu beginnen met muiswandelen. Je kan het beeld van links naar rechts over en weer slepen en je kan op verschillende manieren vooruit komen: de pijlen op het wegdek volgen, op + of – klikken of aan het muiswieltje draaien. 
Heerlijk is dat muiswandelen: je reist de hele wereld af zonder moe te worden en zonder kosten. Je zit droog en veilig, je vertrekt wanneer je wil en met andere weggebruikers hoef je geen rekening te houden.