Deze Bollebooswichtpagina is gekoppeld aan de Stapperloot-route Dendermonde.
Wandel deze route met je smartphone.

MARC DE BRUYN
°  Nieuwerkerke, 21 juli 1924.
† Zottegem, 25 februari 2009.
Marc De Bruyn is op 21 juli 1924 geboren in de Aalstse deelgemeente Nieuwerkerke. Hij heeft een opleiding schilderkunst en beeldhouwen gevolgd aan de Academie voor Schone Kunsten van Aalst en daarna aan het Hoger Instituut van Sint-Lucas in Gent. Marc De Bruyn behaalt de Driejaarlijkse Prijs van de Stad Sint-Niklaas en wordt in 1959 leraar beeldhouwen en tekenen aan de Aalsterse academie.

Marc bewerkt steen, koper, ijzer en aluminium rechtstreeks op het ruwe materiaal. Tot zijn oeuvre behoren oorlogsmonumenten in Erembodegem en Aalst en in die laatste stad ook monumenten voor Priester Daens en B. Barrez. Verder heeft De Bruyn voor glasramen gezorgd in kerken te Aalst, Zele en Borcht-Lombeek. Bovendien is het deksel van de romaanse doopvont in de Aalster Onze-Lieve-Vrouwekerk van zijn hand. In Dendermonde staat nabij het station zijn stenen Ros Beyaert uit 1959, terwijl hij eerder al de spotversie voor de carnavalsstoet in Aalst had ontworpen, het Ros Balatum.

Op 25 februari 2009 is de in Aalst wonende beeldhouwer Marc De Bruyn overleden in het Sint-Elisabethziekenhuis in Zottegem.

Klik voor andere routes oRoutes.
Voor andere Bollebooswicht-items klik je op Bollebooswicht .